Höhere Produktivität beim Verpacken von Lippenstift

Home | Blog | Höhere Produktivität beim Verpacken von Lippenstift

04-03-2024

Progea Leonardo lanceert in samenwerking met K.L.A.IN.robotics een nieuw verpakkingssysteem voor

Progea Leonardo, een jong, dynamisch en innovatief bedrijf dat al jaren actief is in de sector van speciaalmachines en mechanische uitrusting (waarvan het de volledige ontwerpfase volgt, tot aan de creatie van de machine zelf), houdt van uitdagingen. En bovenal houdt hij ervan om ze te winnen. Net zoals onlangs gebeurde met het nieuwe lippenstiftverpakkingssysteem, ontwikkeld in samenwerking met K.L.A.IN.robotics. Het systeem, ontwikkeld voor een bekend Italiaans cosmetica- en schoonheidsproductenbedrijf, kan een stroom van 70 stuks per minuut bereiken en is ontworpen om hoge productienormen en maximale precisie te garanderen.
Van alle sectoren waarin het bedrijf actief is, is de cosmetische sector zeer fascinerend en daarom is Progea Leonardo de afgelopen vier jaar begonnen met de productie van machines voor het compacteren van poeder, of voor het beheren van eindproducten zoals lippenstift en mascara, en volumetrische dispensers. voor crèmes en vloeistoffen. Onderzoek, ontwerp en automatisering zijn de belangrijkste componenten die het bedrijf ondersteunen in zijn groei en die hebben geleid tot de ontmoeting met K.L.A.IN.robotics, dat al twintig jaar actief is in de sector van de distributie van robots voor de wereld van fabrieksautomatisering en mechatronische componenten. . ''Tijdens onze technologische scouting hadden we de kans om kennis te maken met de innovatieve oplossingen van K.L.A.IN.robotics, evenals een zeer gespecialiseerd team - zei Angelo Giarola, technisch ingenieur van Progea Leonardo -. Wat wij het meest waarderen aan de samenwerking met K.L.A.IN.robotics is dat we een bedrijf hebben gevonden dat, net als wij, gedreven wordt door grote passie en positieve energie.” Dankzij het gebruik van de antropomorfe robot Denso mod. VS6577, in feite was het mogelijk om een ​​productiviteitsstijging van 110% te realiseren, sterker nog, vanaf een aanvankelijk verzoek van 60 stuks/min garandeert de machine 70 stuks/min.


Lippenstift verpakking

Voor verpakkingswerkzaamheden gebruiken we de A19020-machine, ontwikkeld met als doel de operator stroomopwaarts van de lippenstiftverpakkingslijn te vervangen.
De machine is ontworpen en gebouwd in één enkele dragende structuur en is verdeeld in 3 verschillende gebieden: laden
'A', inname en opslag 'B', lege gethermovormde lossing 'C'; al deze gebieden worden onafhankelijk bestuurd door een veiligheids-PLC. Het eerste gebied 'A' is bestemd voor het laadgedeelte van de bakjes met lippenstiften, waar een operator twee thermogevormde bakjes per plank met elk 110 lippenstiften in een trolley met 13 planken plaatst. Om de continue efficiëntie van de machine te garanderen en om wachten en tijdverspilling te voorkomen, zijn er uiteraard meer trolleys gebouwd zodat operators deze 'buffers' kunnen vullen terwijl de machine werkt. Het tweede gebied 'B' is het werkgebied waar een antropomorfe robot Denso VS6577 is geplaatst met een gecontroleerd depressiegereedschap met twee onafhankelijke stopcontacten, een mechanische draaitafel met 4 posities die wordt gebruikt voor positionering in het robotgebied, vanuit buffer en voor de lege thermogevormde afvoerpositie. Ook in gebied 'B' is er ook een klein, onafhankelijk pneumatisch station dat 'accordeon' wordt genoemd omdat het dezelfde beweging heeft, en vervolgens een precisiekettingband met dragers die het product stroomopwaarts van de etiketteerlijn en de verpakking deponeren.
Tenslotte is er nog de losruimte ‘C’ waar zich een klein magazijn bevindt en een 4-assige pneumatische pick & place, die tot taak heeft het lege gethermoformeerde product van de draaitafel op te pakken en te stapelen in de lege ruimte van I unload . Maximaal kan het aantal trays in 4 karren worden geaccumuleerd. Waarom werd ervoor gekozen om de machine in 3 verschillende gebieden te verdelen? Omdat op deze manier de productie van de stroomafwaartse verpakkingslijn niet wordt bestraft, waardoor altijd het ophalen en deponeren door de antropomorfe robot wordt gegarandeerd zonder dat de hulppersonen telkens opnieuw moeten worden bewapend telkens wanneer de deuren worden geopend voor het uitnemen en inbrengen van een nieuwe trolley. of voor het handmatig legen van lege thermogevormde producten. Dit was de winnende zet die ons in staat stelde om aan de wensen van de klant te voldoen en tegelijkertijd de productiesnelheid van de lijn met +10% te verhogen vergeleken met wat kon worden bereikt met handmatig laden door de operator.

Weitere Artikel

Möchten Sie über die Neuigkeiten von Progea auf dem Laufenden bleiben?
Erhalten Sie unser newsletter

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from :

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Zertifizierungen




Privacy Policy

Cookie Policy

FOLLOW US

© Progea Leonardo srl | Powered by lpmedia.tv